Thursday, January 20, 2011

Binatang Peliharaan Paling Berbahaya



Kebiasaannya, orang akan mengambil anjing, kucing ataupun burung untuk dijadikan sebagai binatang peliharaan. Tetapi keadaan ini amat berbeza sekali dengan orang-orang di Afrika kerana mereka lebih suka mengambil binatang peliharaan yang boleh dikategorikan sebagai liar dan sangat berbahaya. Pada mereka, keadaan ini akan lebih selamat daripada binatang lain untuk menjaga diri dan kawasan mereka daripada ancaman musuh. Aku tengok sekali pun dah rasa gerun. Tapi aku tengok dua kali cam best jek. haha. Apa-apa pun kalau korang berani, bolehlah amek binatang peliharaan cam diorang ni. Ok lah. Korang tengok la dulu. Pastu pikir 2-3 kali samada nak amek ke tak? adios












































24 comments:

Nina Juliana said...

Nak tunjuk tuuu.. betapa hebatnya mereka.. tapikan, kat M'sia sendiri pun ada gak yg dah brani membela binatang yg pelik2 ni.. dlm paper ari tu ada sorang cina di Sarawak memelihara ular sawa yg dah berusia 30an kalau tak silap.. sizenya dah sebesar batang kelapa.. ishk..

BuLat i2 CirCLE said...

naseb die ttp molot bintg 2..xgns lg r 2..haha

Lan Bingka said...

dubuk memang ganas.. kalah anjing..

Daniela said...

berani nya mereka2 ini!

Cz Aina said...

apekah???

Afiq Din said...

wah... hebat

MiSzy DiaN said...

wahhh dorg bela dubuk laa..hebat..hihi..pasni bela cheetah plak..

Finaz Jaafar said...

penat bela pehtu kang kne makan.,..sia2..hahah

ijam ismail said...

hoho~~~
menakutkan!!

Pezol Stylez said...

@nina: ye ker? hebat tu...;p

@bulat: aah naseb mulut da tutup kn...hehe

Pezol Stylez said...

@lan: betul tu...;p

@daniela: yup..mereka mmg brani...;p

Pezol Stylez said...

@aina: itulah dubuk kalau nk tau....;p

@afiq: yup..hebat2...;p

Pezol Stylez said...

@dian: awk la bela cheetah...hehe

@finaz: xper2..diorang mkanan dah....;p

Pezol Stylez said...

@ijam: takut ea...cepat nyorok..haha

TiMmiE said...

sesuai la ngn tempat diorg tu.klu bela kucing kesian plak kucing tu kang sememeh je last2 mati kering :P

Pezol Stylez said...

@timmie: aah...betul tu...;;p

manggosteen said...

pergh..dubuk liar..ganas tol!

Abu Luqman said...

tengok menatang ni pun takut..huhu

MAKCEK bukan NENEK said...

pehh dubuk tuh .
mmg lagi ganas giloshh dr singa .
singa pn kdg2 takot dgn dubuk .
gila cool . heh

Che Sakinah said...

huyyooo... bubuk suke ketawa mcm dlm cite lion king tu.. tu yg diaorg suke tu.. ngancam lah!
saya nak bele rimau lah! AauuMM!! ;B

Pezol Stylez said...

@manggosteen: yup..mmg ganaz

Pezol Stylez said...

@abu: sme la kiter...;p

Pezol Stylez said...

@makcek: ye ker? hebat lah dubuk ni yer...;p

Pezol Stylez said...

@sakinah: kamu mmg mantap lah kalu bela singa....haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...