Tuesday, June 28, 2011

Nak Amek Gambar Camni Gak Lah

Salah satu cara posing gambar yang sangat cool dilakukan oleh Natsumi Hayashi iaitu seorang jurugambar profesional dari Jepun. Dengan kepantasan kamera shutter speed 1/5000s, beliau menangkap gambar 'terbang' di sekitar bandar Jepun dengan menggunakan teknik lompatan. Aku pernah tengok teknik camni dalam rancangan America Top Next Model. Memang agak susah jugak la nak tangkap gambar guna posing camni tetapi hasilnya memang terbaik. Kalau korang ade bakat lompat-lompat ni, bley la cuba ek. Hehe.














34 comments:

Finaz Jaafar said...

huahua..da mcm peter pan !

Wani said...

yeahh!!
wani ada follow blog dia, mmg mntap semua gmba2 dia, gambaq dia semua stail cmni je, hehe =D

Eazy Izzuddin said...

wahh/.
semua macam terbang ni..
bole try ni..
;)

anamizu said...

gile smart!!!
cer la bebudak pompuan zmn skg yg dok gedik2 posing muncung itik la kat fesbuk tu buat cm gini..
ha baru le smart!!!
ni tak,dok buat la moncong itik... hahahaha~~






lots of luv:
DIARY-KECILKU

saiazuan said...

knape stylo sgt? hahaha smarg giler weiiiiiiiii :D

check out my new header, on #Transformers mood~
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html :D

Pezol Stylez said...

@Finaz Jaafar: peter pan ek..smart2

Pezol Stylez said...

@Wani: oh ye ke? best tu...;p

Pezol Stylez said...

@Eazy Izzuddin: try jgn x try....hehe

Pezol Stylez said...

@anamizu: kaannnn...sukung2..cbe wat cra camni lak....bru style kn...hehe

Pezol Stylez said...

@Saizuan: tau xpe...smrt giler

meaw said...

pehhhhhh! smart gila lah .... kalau lompat je muka mesti huduh,tak reti,tak reti,haha

hana nabihah said...

fuh ! mmg ar macam hantu pon ade :D

Pezol Stylez said...

@meaw: kne blajo ....;p

Pezol Stylez said...

@hana: kahkahakh....;p

RerameUngu said...

dah mcm tangkap gambar antu dah..hahahahaha

Hans said...

wah
smart la
macam betul2 terbang je waktu melompat tu
best2

Juvana Episod 10

org muo said...

tukang ambik gambo mmg terer ni..gambo ttp sharp wpun objek begerak

CIK SYAZ said...

Fuyoo , style jugak snap gambar gitu , HEHE

LemonSusu Skyjuice said...

pasni nak bergambor kne lompat2,,=)

Azham Vosovic said...

nak lompat gak! serious jeles...

Pezol Stylez said...

@rerama ungu: hantu tu comel kan? haha

Pezol Stylez said...

@hans: aah..smart dan best kan....jom wat sme2...;p

Pezol Stylez said...

@org muo: tula..hebat2..mesti gne kamera mahal tu..;p

Pezol Stylez said...

@cik Syaz: aah....amt style sgt...;p

Pezol Stylez said...

@Lemon Susu: sila2..jgn xlompat

Pezol Stylez said...

@azham: lompat je..pastu amek gambar byk2...;p

cik panadol said...

menarik giler!

aku dan segalanya said...

best la gmbar niiii...suka tgkkkkk

Pezol Stylez said...

@cik panadol" betul2..menarik sgt

Pezol Stylez said...

@aku dan segalanya: sye pon ske gak..;p

seindah biasa said...

sy pun leh wat cm tu, awk cye x en.pezol????sy tau awk x cye, tp cye la...plezzz..... :p

Pezol Stylez said...

@seindah biasa: yer...sayer cayer..buatla t sye nk tgok...;p

inaazlina said...

heheh...giler kentang picca..yg kat tren tu, cam mane la. hahaha...pas ni, nak try la. try lompat bintang plak. hahaha.

Pezol Stylez said...

@ina: siLa2 lah try yer...;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...