Saturday, February 19, 2011

Pelik Atau Unik



Antara rekabentuk kandang apartment yang aku boleh kategorikan pelik dan unik. Sebab apa?? Sebab rekabentuk apartment camni jarang arkitek-arkitek kat Malaysia nak buat. Apartment kat negara kita biasa je designnye. Tapi tak kesah lah camna pun kan. Yang penting boleh duduk kat dalam tuh...mungkin ada sebab reka camtu. Straight to the point, rekabentuk semua apartment ni adalah hasil kekreatifan arkitek kat luar negara. Tengok pon dah teruja nak duduk situ. Mesti best. Sapa tak nak kan kalau dapat tengok benda pelik-pelik dan unik secara lebih dekat. Mungkin aku boleh bagitau bahwa "pelik itu cantik". Betul ke? Hahaha. Ntah aku pun tak tahu. Ok. Korang layan jelah gambar-gambar kat bawah ni ek.
































19 comments:

Cekodok said...

arkitek leh design semua tu.. nak bentuk apa semua boleh... kang kena rejek ngan engineer.. sebab depa malas.. nak kira semua bala tu.. hahaha.. so jadi la bangun mcm kat malaysia ni...

Pezol Stylez said...

@cekodok: aah..kan..betul tu...;p

ieka darlink said...

pehh cool gile. :)

chii said...

tp kalo ada duit..semua leh jd kan..
serius stle sungguh

Pezol Stylez said...

@ieka: aah..cool kn? hehe

Pezol Stylez said...

@chii: yup..very style...;p

faisal apardi said...

ni pelik campur ngan unik ni..
xpernah org buat..
tp yg pening engineer and arkitek la..huhu

chii said...

chii penah dpt email pic bngunan yg unik2 yg laik gak...masa tu terpk gak..mcm mana plak ngan keadaan kt dlm tu...

Shima Hishamuddin said...

best kalau rumah aku macam ni haha

cika said...

style gile ahh...gmbar yg 3 dari bawah tu cam penah tgok lam stu drama korea. is it located there?

faizlaster said...

jom r gath uthm blogger katni...hahah

RuSh D said...

mmg style lar..

tricksrex said...

xpelik le..unik ni haha

NUR AYNIE said...
This comment has been removed by the author.
NUR AYNIE said...
This comment has been removed by the author.
NUR AYNIE said...
This comment has been removed by the author.
NUR AYNIE said...

pelik + unik hihi

MAI-YU said...

kalau kat malaysia ni ada rumah atau apartment mcm ni, mesti teruja nk duduk kat situ tp kena tunggu ongkoslah....

fidah adie said...

cantek + kreatif..nak desingn rumah mcm tu jgak lah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...