Friday, December 2, 2011

OMBAK RINDU BUAT AKU MENITISKAN AIR MATA



Seriously best citer ni...rasanya inilah movie cinta melayu paling best setakat ni aku tengok...aku bagi 8/10. Tak pernah lagi aku pergi tengok wayang sampai menitiskan air mata *menghayati okey*...selalu tengok citer hindustan je boleh wat nanges tapi inilah movie cinta melayu terbaik yang korang perlu tengok. 

Gandingan pelakon-pelakon hebat seperti Maya karin, Aaron Aziz, Lisa Surihani dan Bront Palare memang sesuai dengan watak yang mereka lakonkan. Memang aku dah agak dah..kalau movies cinta diadaptasi daripada novel memang meletup kalau dilakonkan dalam filem. Macam citer Harry Potter la...Korang tanya jelah siapa-siapa yang baca novel ombak rindu ni...mesti tangkap leleh punye lah...Betul kan?? 

Tak rugi kot tengok citer ni...sekali sekala menitiskan air mata ok je. Korang-korang yang belum tengok citer ni..pastikan bawa tisu yer tuk lap air mata tu nanti...kitorang lelaki pandai cover *perasan macam aaron aziz lak*...tak kisah pon...walaupun dalam hati nak sangat kuorkan air mata banyak2 tapi uols kena faham la kan...awek sebelah kot...takkan nak lebih2 plak kan. 

Ok lah, aku just nak share je dengan korang pasal citer ni sekaligus buat filem review apa yang aku tahu. Keseluruhan memang best citer. Rugi kalau korang tak tengok citer ni. hehehe. Bye



p/s: nak tunggu  jugak novel-novel karya Ramli Awg Murshid dapat difilemkan...minat giler ngn novel beliau.



18 comments:

atiyahkaman said...

baca novel pon dah cukup meleleh..inikan pulak movie..:(

Lasykar Langit dan Bumi said...

Ramlee Awang Mursid? novel dia semua best, tp risau tak meletop kalo buat filem...

hairy said...

dh p tgk erk?smpai ati xajk..sedih toi! hahaa...
tggu nk last2 nnti time org cde bru nk g tgk msa tu blh lah nangis laju2 smpai lencun baju sbb clear..haha

Pezol Stylez said...

@atiyah: tau xpe an...best giler

Pezol Stylez said...

LLB: insyaAllah boleh..suh KRU production wat...mesti gempak

Pezol Stylez said...

@hairy: dah tgok da smlm...jgn lupe tgok tau..sediakn tisu byk2..haha

Lieyanna Esmeralda said...

wahh...dah tengok...tak ajak pon....hahahah

Pezol Stylez said...

@Lieyanna: dah tgok dah..best sgt2...awk tgok la yer..len kali ajk awk

whitecappuccino said...

novel ni dah baca dulu..kena baca balik la..

Pezol Stylez said...

@whitecappuccino: xyah bce..tgok filem terus...hehe

husnul.laili said...

fuhh fuhh yoo ! :DD
bilaa dah ada orang review neh yang terasaa gilaa terujaa bagai nak tengokk OMBAK RINDU neh. HAHAHAHA.

Pezol Stylez said...

@husnul: tengok jgn xtengok yer awk...hihi

Fatin Nadia said...

sampai nanges eaa.. haha.. maknanya filem ni mmg best..^^ nak tengokk..!!

RuBiE ZaiNuDdin said...

yup..sgt besh..x rugi tgk kan...;)

cik Es ღ said...

bile la nk ade mse free nk gi tgk citer ni :( xsabar2

Pezol Stylez said...

@fatin: tengok la yer awk...sgt besh ok

Pezol Stylez said...

@rubie: betul2

MaYa MustWany said...

ye setuju,tak sabar kalau novel ramli awang murshid..macam tombiro..haha..best2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...