Saturday, April 9, 2011

Dah Makin Popular Dia Sekarang

Korang kenal tak ngn Charice Pempengco?? Seorang artis kecil molek berasal dari negara Filipina yang sangat berbakat besar dalam bidang seni suara. Beliau mempunyai suara yang sangat 'power' dan aku rasakan dia lah artis yang mempunyai suara yang sangat mantap pada abad ini mengalahkan artis-artis yang lain. Bagi aku lah. Tak tahu lah korang. 

Walaupun Charice banyak membawakan lagu-lagu popular daripada idol sendiri seperti Mariah Carey, Celine Dion dan Whitney Hudson tetapi aku rasa Charice membawakan lagu mereka dengan lebih baik lagi. Dengan gaya suaranya yang begitu lantang menyebabkan lagu-lagu yang dinyanyikan oleh Charice sangat 'ummp' dan 'lemak berkrim' berbanding dengan penyanyi asal. 

Mungkin inilah tuah yang terdapat pada diri Charice setelah mengalami pergolakan dalam keluarganya semasa beliau masih kecil. Apa-apa pun, Charice Pempengco merupakan antara artis baru yang meningkat naik dari hari ke hari dengan bantuan komposer terkenal David Foster. Ok lah...nak tau kehebatan suara artis dari Filipina ni?? Jom sama-sama kita dengarkan All By MySelf oleh Charice Pempengco.Enjoys. 


16 comments:

CiK GorGeouS ! said...

dye neh mmg taLented dari kecik Lah...da besa makin sedap and power !! tabik~

Pezol Stylez said...

@cG: aah...umo 5 thn kot da masuk bertanding nyanyi...best2

amranaiman said...

sape ni?? x kenal pon +p huhu

Anif Abdullah ® said...

dia memang talented la..paling superbb,masa dia nanyi lagu Listen and Note to GOd..meremang bulu roma :)

Pezol Stylez said...

@amran: nilah charice...;p

Pezol Stylez said...

@anif: aah..betul2...aku ske gak dia nyanyi lagu tuh...;p

piejiehairul said...

mantopp.. nk tnyee/.. mnee nak cari vokal ke langit mcm tuee.....

Pezol Stylez said...

@piejie: kat dlm langit2 awk tu la...haha

SITOT said...

superb :)

Pezol Stylez said...

@sitot: thats right!!

i am S!L4H.. said...

sukee lgu die pyramidddddd. hehehh

Pezol Stylez said...

@s!L4h: sye pon..hehe

i am S!L4H.. said...

haha. ow really? kehkeh
dh la die mude dr sy. x bole blaaa
=.=

Pezol Stylez said...

@s!L4h: watever she sang a song i really love it...its ok..biarlah dia mude dr awk..hehe

i am S!L4H.. said...

haha. dh mmg sore sdap nyanyi lagu brung kakak tue pon bole wat album kn? heee

adik charice. erkkk~

Pezol Stylez said...

@s!L4h: kalu lgu tu..adek charice je la yg nyanyi...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...