Tuesday, April 12, 2011

Sarapan Pagi Dengan Coco Crunch

Assalamualaikum. Selamat pagi. Semalam aku dah sarapan dengan coco crunch. Hari ni pun aku sarapan dengan coco crunch lagi. Kebaratan stylez cket tp versi timur. Ntah caner la tu. Aku main makan je. Kenapa coco crunch?? Sebab sarapan jenis simple je. Senang, cepat dan pantas untuk disediakan. Korang amek coco crunch, pastu bancuh susu kemudian tuang dalam coco crunch tadi. Dah pun siap dan sedia untuk dilahap dengan sepuas-puasnya.

Aku ni memang jenis yang suka sarapan pagi. Tapi tersangatlah pelik dengan housemate aku kat umah sewa ni.Memang sangat kejarangan lah nak join sarapan pagi dengan aku. Sebab susah nak bangun pagi la, takut sakit perut la, tak biasa la makan awal-awal pagi dan macam-macam lagi alasan. Hello, sarapan ni bagus kesihatan ok. Mak aku pun cakap macam tu. Pakar kesihatan dalam tv pun cakap macam tu gak. Tak kisah lah korang nak sarapan apa pun...yang penting perut tu kena isi.




Yelah mungkin aku sebab dari kecil lagi aku dididik untuk sarapan pagi sampai sekarang aku buat tau. Tak ruginya sarapan pagi kawan-kawan. Dengan bersarapan pagi akan membekalkan kita tenaga untuk memulakan tugas setiap pagi. Tul tak?? Tips dari pakar kesihatan pula bagitau...dengan bersarapan akan membantu kita menjaga bentuk badan yang ideal sebab kita tak akan makan banyak masa lunch nanti. Secara teorinya je lah. So, kuranglah sedikit impak kegemukan di situ. Apa-apa pun, kepada korang yang belum sarapan pagi tu, silalah pergi sarapan dulu yer. Makan sikit pun takpe.Ok bye. Have a nice breakfas!!.

8 comments:

MiSzy DiaN said...

breakfast dgn honey stars.. hehehe..
lunch pn sama gak :)

budingyun said...

baru breakfast dengan kfc lunch..haha..

Pezol Stylez said...

@dian: wow...sedap2

Pezol Stylez said...

@budingyun: ceit....mngade2

Rozuan Ismail said...

sgt berkhasiat ye

Pezol Stylez said...

@rozuan: iyer...;p

i am S!L4H.. said...

oh lg suke TRIX. heheh wrne wrni. rase pon buah2. sedapppppp

Pezol Stylez said...

@s!L4h: ok..t nk try gk la.hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...