Tuesday, December 4, 2012

SUNAN MUSAFIR NOVEL TERBARU RAMLEE AWANG MURSHID




Novel ni baru aku beli minggu lepas masa jalan-jalan kat batu pahat mall dan singgah kat kedai buku popular. Sekali ternampak novel terbaru karya Ramlee Awaang Murshid. Aku kalau jumpe je novel-novel karya beliau, memang aku beli je terus.

Tak yah nak baca sinopsis bagai sebab aku tau novel-novel karya beliau memang best dan tak menghampakan. Bila aku dah start baca, fokus fokus fokus !!! Sedar-sedar 2 hari dah abes baca dan macam biasa setiap kali aku dah abes baca aku boleh bayangkan kalau citer-citer dalam novel ini difilemkan konfem gempak walaupun kisahnya mengenai zaman-zaman hang tuah.

Mana tak nya hero boleh terbang-terbang siap ada kuasa bagai. Kan ohsem tu kan. Aku harap satu hari nanti, adalah pengarah-pengarah filem kat malaysia ni amek karya beliau untuk difilemkan. In Shaa Allah.





p/s: sangat best novel ni..rugi korang tak baca !!!


2 comments:

aqmalazmi said...

last novel aku baca dari RAM Feksyen302.. lepas tu dah tak sempat nak baca buku.. tsk! tapi betul karya RAM tak pernah menghampakan !!! well done :)

Rapunzeel Cikilolo said...

ramlee awang murshid akan keluar novel baru, aku bercerita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...