Thursday, October 4, 2012

PETUA MENGELAKKAN TERKENA SIHIR BUATAN ORANG****************


Pilihan 1: Sentiasa berada dalam wuduk sepanjang hari. Selagi kita dalam berwuduk selagi itulah sihir tidak dapat menembusi.


Pilihan 2: Amalkan selalu minum air limau nipis. Baca 3 Qul dan selawat syifak, minum air tersebut dan baki ¼ nya siram air tersbut ke atas kepala. Jika sihir yang baharu kena akan gugur. 


Pilihan 3: Amalkan mandi limau nipis sebanyak 7 biji. Potong limau tersebut dan campurkan sedikit garam bukit. Gaulkan campuran tersebut. Mandi pakai kain basahan, tutup lubang tandas jika bilik air ada tandas. Jika bilik air sekali dengan tandas, baca ayat kursi dalam hati siram air limau tadi bermula dari kepala ke bawah.

Ambil limau nipis yang dipotong tadi gosokkan bermula dari kepala ke bawah. Lepas mandi kain basahan jangan diperah dan badan jgn dilap biarkan dia kering sendiri. Lepaskan kain basahan ke bawah jangan membuang kain basahan ke atas. Limau nipis lepas mandian tadi dipungut dan dibuang ke dalam sungai di mana airnya mengalir.

Amalan ini patut diamal seminggu sekali. Jika istiqamah mengamal amalan ini, sukar terkena sihir/buatan manusia jahat. Amalan ini juga elok diamalkan bila badan rasa lemah dan bila terasa nak demam.

Limau nipis dan garam mempunyai aura tersendiri yang menggetarkan gelombang yang tidak disukai oleh makhluk halus. Dengan itu ia akan keluar dari badan kita. Dengan kata lain jika kita di sihirkan, sihir akan gugur.


Pilihan 4: Amalkan menbaca surah Al Jin setiap malam.


Pilihan 5: Wirid Bismillah 7, sebanyak 3 kali lepas subuh dan Asar.


Pilihan 6: Untuk mengelak rumah disihir ambil segenggam garam baca 3 Qul dan tabur garam tersebut di hadapan pagar depan dan belakang rumah anda.


Pilihan 7: Tidur dengan berwuduk dan membaca 3 Qul lalu disapu ke seluruh badan, kecuali kawasan kemaluan, untuk memagarkan diri.sumber info: SINI


3 comments:

Ejan said...

aku pernah bawa kakak aku yang dirasuk mahluk halus ni...siap bole berborak2 lg dgn bende tu..mmg ustaz tu minta bawa limau nipis byk2

http://blogejan.blogspot.com/2012/08/berhadapan-dengan-jin.html

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Perkongsian yg baik.

Cik Itah@RRP said...

salam pezol..nak tanya
sy penah trkena sihir tapi da baik cuma sy berpantang tak bole makan/minum limau nipis..so that mean tak bole la sy buat pilihan 2/3 tu erk ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...